Hoe begin je?

De dag met God beginnen en bij mij werkt dat goed in de ochtend. Nou ja, eerst een kopje thee en wat wakker worden. Het liefst doe ik dat voordat iedereen wakker is en anders plan ik dat op een ander moment op de dag. Stille tijd is voor mij op adem komen bij God. Dat kan in een gebed, een stukje lezen uit de bijbel en wat voor mij werkt is: schrijven, want dan ben ik meer betrokken de tekst. Van deze tekst leer ik nog steeds:

Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust,
van hem komt mijn redding. Psalm 62:2

Moeite waard

Rust zoeken en dan alleen bij God. Net zoals de psalm zegt, want alleen bij God vindt mijn ziel rust en dat kan niet haastig, daar is aandacht en vaak wat meer tijd voor nodig. Dat rustig zijn en stil zijn- voor wie mij kent-, dat kost wel enige moeite. En eerlijk is eerlijk, dat blijft ook een oefening. Rust en dan die rust en vrede die alle verstand te boven gaat, die alleen van God komt, die is alleen bij Jezus te vinden. Dat is iets wat ik steeds meer mag ontdekken, leren om op adem te komen bij God, bij Hem alleen. Leren om de tijd te durven nemen om stil te zijn voor God.

Rust ontvangen is zegen

Rust is niet: niets te plannen. Voor mij is dat elke dag ruimte maken om luisterend in de bijbel te lezen, te bidden en alleen met de Heer te zijn. Want alleen bij Hem is die rust. Rust die niet hetzelfde is als slapen of nergens mee bezig zijn. Rust en op adem komen bij God is alles overtreffende vrede, die alleen God kan geven. En ruimte om echt bij de Heer op adem te komen. Gewoon omdat ik Zijn kind mag zijn en Hij me liefheeft, ook al begrijp ik dat niet dat ik die rust zomaar mag ontvangen. Wat een zegen!

Op adem bij God

Het blijft oefenen hoor en tegelijk is het zo heerlijk om te schrijven en om op adem te komenbij God. Stille tijd, dat plan ik eerst en dan de rest, zo probeer ik van mijn stille tijd meer prioriteit te maken. En dat lukt soms en soms niet. En dan, dan begin ik de volgende dag opnieuw. En jij? Ben jij goed in rust, stil zijn, ontspannen en op adem komen bij God?