Hoe begin je?

Wat kan het heerlijk zijn om je dag vanuit rust je dag te beginnen. Maar wat als je amper hebt geslapen, je veel hebt om voor te zorgen of je agenda overloopt. Begin dan juist je dag bij Hem. Wees stil voor Hem en probeer je hart op God te richten. Alleen bij God kun je rust vinden, redding, leven en vertrouwen. Rust die we alleen bij Hem kunnen vinden:

Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust,
van hem komt mijn redding. Psalm 62:2

Stil zijn voor God

Rustig en stil zijn voor God, klinkt ideaal, maar hoe oefen je dat? De tekst uit Psalm 62:2 leert veel over Gods liefde voor jou en de rust en redding die Hij onvoorwaardelijk geeft. Net zoals de psalm zegt, want alleen bij God vindt mijn ziel rust. Probeer wat vaker stil te worden en alles in je hart met Jezus te delen. Tip: Schrijf eerst de onrust van je af en stop met schrijven na 3 minuten. Begin dan met het overschrijven van Psalm 62:2 of schrijf je eigen gebed. Wees dan opnieuw stil en lees wat je hebt opgeschreven.

Rust ontvangen is een zegen. Alleen bij Jezus is die rust. Rust die niet hetzelfde is als slapen of nergens mee bezig zijn of even niets in je agenda plannen. Rust die van God komt is alles overtreffende vrede in je hart, die alleen Hij kan geven. Bij de Heer op adem te komen is een zegen. Bij Hem mogen te zijn, omdat je Zijn kind bent en Hij je liefheeft. Je mag altijd schuilen bij Hem.

Op adem bij Hem

Probeer van je stille tijd je prioriteit te maken en maak ruimte voor tijd met Jezus. En dat lukt soms goed en soms niet. En lukt het even niet, dan begin je de volgende dag opnieuw met het bidden, bijbellezen, tekenen, wandelen en schrijven. En jij? Ben jij goed in rust, stil zijn, ontspannen en op adem komen bij God?