Home Events - Schrijfzo Workshop Rust & Op Adem

Workshop Rust & Op Adem

Over deze workshop

Ben je er aan toe om even op adem te komen? Dan is deze workshop iets voor jou. Neem bij deze workshop de tijd om op adem te komen bij God. Bij deze creatieve schrijfworkshop staan we stil bij deze prachtige bijbelteksten over rust en op adem komen bij God.

Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust,
van hem komt mijn redding. Psalm 62:2

Zes dagen moet u uw werk doen, maar op de zeven de dag moet u rusten, zodat uw rund en uw ezel kunnen rusten, en de zoon van uw slavin en de vreemdeling op adem kunnen komen. Exodus 23:12

Tijdens de workshop heb je de ruimte om te oefenen met verschillende creatieve schrijftechnieken. Ontdek hoe woorden meer tot je hart spreken als je ze overschrijft en in je dagboek gaat schrijven bij de bijbel. Geen moeilijke taal, gewoon in je eigen woorden en met pen en papier aan de slag en ga ontspannen schrijven bij deze prachtige tekst.

Wat kun je verwachten

Een ontspannen workshop waarbij je in je eigen woorden gaat schrijven bij Psalm 62:2 Eerst ga je de tekst overschrijven in je eigen handschrift. Daarna ga je oefenen met creatief schrijven. Je schrijft bijvoorbeeld op wat spreekt je aan uit deze tekst en welk woord je het meest opvalt. Wanneer geniet je van rust of waar ontspan je van? De oefeningen zijn afwisselend en eenvoudig, zodat je zo kunt meedoen.

Daarna ga je aan de slag met een creatieve dagboekpagina, met inspirerende schrijfoefeningen voor je stille tijd met God en schrijven bij de bijbel. Tijdens de workshop geniet je van koffie of thee en iets lekkers.

Wat ga je doen

Je gaat zelf schrijven bij Psalm 62:2. Eerst schrijf je de korte tekst over en daarna oefen je met verschillende korte en creatieve oefeningen bij de tekst. Je oefent met verschillende creatieve schrijftechnieken en je kunt verschillende voorbeelden inzien, zodat je inspiratie kunt opdoen over een stijl die bij je past.

Oefen met creatief schrijven bij de bijbel en ontdek welke prachtige teksten er in de bijbel staan over rust. Je mag een bijbeltekst overschrijven en erbij schrijven in je eigen woorden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een gebed te schrijven bij de tekst of je oefent met een creatieve schrijfoefening. En er is ruimte om een creatieve dagboekpagina te schrijven of een stapje dieper te schrijven aan de hand van de bijbeltekst en het thema.

Praktische informatie

Workshop: Rust & Op Adem, creatief schrijven bij de bijbel.
Datum: Dinsdag 21 november 2023 van 9.30 – 12.00 uur
Plaats: Drachten. Aan de schrijftafel bij Schrijfzo. Je ontvangt het adres na je reservering.
Voor wie: jong volwassenen, volwassenen, vrouwen, beginners
Inbegrepen: De materialen, koffie, thee en iets lekkers zijn bij de workshop inbegrepen. Je hoeft niets mee te nemen naar de workshop, de materialen zijn bij de workshop aanwezig. Als je graag met en in je eigen bijbel wilt werken, mag je die natuurlijk meenemen.

Inschrijven

Workshop Rust & Op Adem
Beschikbaar Tickets: 10
Het Workshop Rust & Op Adem ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

21 nov 2023

Tijd

09:30 - 12:00

Kosten

€15.00

Locatie

Schrijfzo Drachten
INSCHRIJVEN