Schrijf je gebedsdagboek

Een nieuwe bladzijde en ruimte om te schrijven wat vanuit je hart komt. Wat zou jij schrijven als je zin begint met: ‘Met heel mijn hart….’ of ‘Hier is mijn hart, Heer’….?

Met heel je hart ben je welkom bij God, hij luistert naar je gebeden, ook als je die schrijft. Het mooie van een gebedsdagboek is dat je kun nalezen waar je voor hebt gebeden. Sommige gebeden wil je opnieuw blijven bidden, andere gebeden zijn misschien wel verhoort en maken je opnieuw dankbaar. In de psalmen lees je over liederen, dankgebeden, een smekend hart, alles komt voorbij. Is je hart gebroken of vol lof of zoek je juist naar God, schrijf het in een gebed.

[ Workshop in ontwikkeling ]

 

Wat kun je verwachten

In deze workshop ga je op een creatieve manier je eigen gebed schrijven. We gebruiken bijv. deze tekst om een gebed te schrijven:

Psalm 13:6 Ik vertrouw op uw liefde: mijn hart zal juichen omdat u redding brengt, ik zal zingen voor de Heer, hij heeft mij geholpen.

Welke woorden geven je hoop als je deze psalm leest? Welke woorden raken je hart? Hoe zou jij Gods liefde opschrijven in je eigen woorden? Waar verlangt je hart naar?

 

 

Wat ga je doen

Met verschillende schrijfoefeningen ga je schrijven in je gebedsdagboek. De woorden uit de bijbel krijgen meer betekenis als je ze overschrijft en erbij schrijft. Daarna ga je de losse schrijfsels samenvoegen. Zo ga je in stapjes je persoonlijke gebed schrijven in je eigen woorden.

Je krijgt schrijftips en creatieve inspiratie om zelf mee verder te blijven schrijven in je gebedsdagboek.

Voor wie is deze workshop geschikt

Hoe fijn is het om in je eigen woorden een gebed te kunnen schrijven en dat het ook lukt. Het is mijn doel om meer mensen te laten ontdekken hoe waardevol het is om je gebeden op te schrijven. Gewoon in je eigen woorden met inspiratie uit de bijbel.

Een workshop waarin je schrijftips ontvangt om je in je eigen gebedsdagboek te schrijven en creatieve tips om het schrijven ook te kunnen volhouden als je thuis er mee verder wilt gaan.

Deze workshop is geschikt voor groepen vanaf 6 personen, het kan bij iemand thuis, in een gemeente, kerk, vrouwenvereniging, bij een gemeentegroeigroep, als workshop bij een christelijk evenement, als bezinnning, bij een retraite, schrijfochtend in een christelijke boekwinkel.

Voor het aanvragen van deze workshop mail: marian@schrijfzo.nl

Wanneer vinden de workshops plaats?

Ervaringen van anderen

Wat een leuke workshop van Schrijfzo. Ik heb een prachtige, al vind ik het zelf, klembord gemaakt en heerlijk genoten van de chocoladeproeverij. Vooral die met karamel zeezout. Mijn persoonlijke favoriet. Dikke aanrader!

Marian

Meld je aan voor een workshop

Schrijfochtend Proef & Geniet

Proef & Geniet. De schrijfochtend Proef & Geniet is creatief schrijven in een dagboek, ontdekken hoe deze tekst tot je hart spreekt en welke woorden er bij jou passen. Schrijf mee in je eigen woorden in je eigen handschrift. Laat je inspireren en ontdek hoe creatief schrijven je ondersteunt in gebed en je persoonlijke geloof.

Schrijf & Dank

Je gaat aan de slag met creatieve schrijfoefeningen bij Filippenzen 4:6-7. Je schrijft in je eigen woorden en ontdekt hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. Waar ben jij dankbaar voor?

Schrijf je gebedsdagboek

Een gebedendagboek, dat is iets voor mij. Schrijf in je eigen woorden en laat je inspireren door de woorden uit de bijbel. Dank, schrijf, lees en luister. Schrijf je mee?