Workshop Proef & Geniet

Over deze workshop

Creatief dagboekschrijven bij het thema Proef & Geniet. Een heerlijk thema om over te schrijven en goed te combineren met een heerlijke lunch, high tea of proeverij naar keuze.

Ontdek hoe woorden tot je hart spreken als je schrijft. Proef hoe het is om met creatief dagboek schrijven bezig te zijn en deel met elkaar wat je schrijft. Geen moeilijke taal, gewoon in je eigen woorden en met pen schrijvend in een dagboek of journal.

Wat kun je verwachten

Een workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. We beginnen met het overschrijven van een quote, bijbelvers of tekst, daarna gaan we in stapjes schrijven bij deze tekst. Bijvoorbeeld : waar geniet je van en schrijf daar kort iets over. We gaan dan verder met de volgende stap: Welk woord springt er voor jou uit? Je mag in je eigen woorden schrijven en daarna is er volop ruimte om te handletteren, creatief dagboekschrijven of tekenen. De schrijfoefeningen zijn afwisselend en toegankelijk, zodat je zo kunt meedoen.

Wat ga je doen

Je gaat zelf schrijven in een dagboek, schrift of bulletjournal. Zo kun je thuis nalezen wat je hebt geschreven en ga je met frisse inspiratie naar huis om zelf of met anderen te blijven groeien.

Na het oefenen met korte schrijfsels ga je aan de slag met creatieve schrijftechnieken. Je kunt kiezen uit handletteren, brushletteren, werken met lettersjablonen en gelatos, clearstamps of stempels. Verder kun je verschillende pensoorten testen, zo kun je ontdekken welke pen prettig schrijft.

Naast Stabilo Fineliners kun je schrijven met Micron PN pennen, Uniball pennen. Je kunt met witte pennen op zwart papier schrijven of met metallic stiften aan de slag gaan. Er zijn verschillende voorbeelden die je kunt namaken en verschillende journals waar je inspiratie uit kunt halen voor je eigen creatieve schrijfsels.

Praktische informatie

Voor groepen vanaf 6 personen, als workshop, bedrijfsuitje, schrijfochtend in je kerk of gemeente, bij een evenement, voor studenten, gebedsgroep, als workshop bij een retraite of als bezinningsactiviteit. Voor de workshop hoef je geen schrijfervaring te hebben. Toegankelijk voor beginners.

ZOMERAANBIEDING:
Workshop Proef & Geniet inclusief proeverij en nieuw dagboek in Drachten. Lijkt het je leuk om deze zomer een keer mee te doen in Drachten? Zomeraanbieding: Workshop Proef & Geniet inclusief proeverij €30,- per persoon. Bij 6 aanmeldingen gaat de workshop door, er is plaats voor 12 deelnemers per workshop. Geldig in juni, juli of augustus 2022.

Workshop zonder catering:
De prijs van de workshop inclusief nieuw dagboek of journal en materialen is €25,- per persoon. Voor groepen vanaf 10 personen kunnen we de workshop voordeliger aanbieden, we maken graag een voorstel op maat.

Optioneel:
1. Mini high tea of proeverij. Maak je workshop compleet met een heerlijke proeverij van verse brownies, koffie, thee, eigen gemaakte hapjes en een sapje. In Drachten kun je de proeverij bij de workshop reserveren voor een meerprijs €7,50 per persoon.

2. Uitgebreide high tea of lunch. Je kunt ervoor kiezen om een uitgebreide high tea of lunch bij te reserveren. We bezorgen de lunch of high tea in overleg op locatie voor een meerprijs €17,50 per persoon.

Voor workshops in Drachten berekenen wij geen reiskosten. Workshops buiten Drachten, dan zijn de reiskosten €0,30 per kilometer vanaf Drachten.

Je kunt de workshop naar wens uitbreiden met een lunch, high tea of tapas. Wij helpen je graag met het verzorgen van de catering, je kunt er ook voor kiezen om de lunch, tapas of high tea zelf te verzorgen.

Tip: de workshop kan op maat verzorgd worden bij een thema in je bedrijf, op je evenement of in je gemeente. De catering kun je zelf verzorgen of we helpen je bij het samenstellen van een proeverij.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over deze workshop of wil je in contact komen voor het plannen ervan? Ik sta je graag te woord.

Schrijfzo / Marian Poort
Tel: 06 – 397 133 61
marian@schrijfzo.nl

Ervaringen van anderen

Workshop aanvragen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.