Workshop Proef & Geniet

Over deze workshop

Creatief dagboekschrijven bij Psalm 34:9 Proef en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt. Samen creatief schrijven bij het thema Proef & Geniet. Een heerlijk thema om over te schrijven en goed te combineren met een heerlijke lunch, high tea of proeverij naar keuze.

Ontdek hoe woorden uit de bijbel meer tot je hart spreken als je schrijft. Geen moeilijke taal, gewoon in je eigen woorden en met pen schrijvend in een dagboek of journal. Eerst gaan we creatief schrijven bij het thema en daarna ga je oefenen met Bible Journaling in je nieuwe dagboek.

Wat kun je verwachten

Een workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. We beginnen met het overschrijven van een quote, bijbelvers of tekst, daarna gaan we in stapjes schrijven bij deze tekst. Bijvoorbeeld : waar geniet je van en schrijf daar kort iets over. We gaan dan verder met de volgende stap: Welk woord springt er voor jou uit? Je mag in je eigen woorden schrijven en daarna is er volop ruimte om te handletteren, creatief dagboekschrijven of tekenen.

De schrijfoefeningen zijn afwisselend en toegankelijk, zodat je zo kunt meedoen. Geen inspiratie of denk je nou, ik ben niet zo creatief? Er zijn volop voorbeelden die je kunt namaken en het hoeft niet perfect. Deze workshop is geschikt voor beginners, dus ook als je geen schrijfervaring hebt is deze workshop ideaal. Zeker als je inspiratie zoekt om op een eenvoudige manier bezig te zijn met de bijbel en te groeien in geloof, oefen mee. Je bent van harte welkom.

Wat ga je doen

Eerst ga je met korte schrijfsels ga je aan de slag en oefen je met creatief schrijven in je nieuwe dagboek. Ontspannen en creatief schrijven bij Psalm 34:9 over proeven, genieten en schuilen bij God.

Je kunt zelf kiezen of je met eenvoudige technieken begint of iets uitdagendere creatieve technieken gaat proberen. Je kunt kiezen uit handletteren, brushletteren, werken met clearstamps of stempels. Verder kun je verschillende pensoorten testen, zo kun je ontdekken welke pen prettig schrijft.

Je gaat zelf schrijven in je eigen woorden. Je gaat oefenen met creatief schrijven en Bible Journalling en krijgt leuke tips en frisse inspiratie om thuis verder te kunnen gaan met dagboekschrijven bij de bijbel. Je kunt je dagboek ook gebruiken voor je stille tijd bij het lezen van je bijbel.

Praktische informatie

Kom je proeven en genieten? Meedoen kan op dinsdag 24 januari 2023 of op dinsdag 21 maart 2023, reserveer je plaats alvast. De workshop Proef & Geniet is dan aan de schrijftafel in Drachten. Om te reserveren klik op: schrijfzo.nl/winkel.

De workshop Proef & Geniet of een interactieve lezing op een andere datum of een andere locatie? Je kunt de workshop aanvragen vanaf 6 deelnemers als christelijke bezinningsworkshop, inspiratie activiteit, heidag, schrijfochtend in je kerk of gemeente, bij een evenement, voor studenten, kerkenraad, bij een startweekend, met je gebedsgroep, als workshop bij een retraite of als bezinningsactiviteit voor mannen en/of vrouwen. Voor de workshop hoef je geen schrijfervaring te hebben. Toegankelijk voor beginners.

Voor workshops, retraites of interactieve lezingen buiten Drachten zijn de reiskosten €0,30 per kilometer gerekend vanaf Drachten. De prijs voor de workshop of interactieve lezing is afhankelijk van het aantal deelnemers. Mail, bel of app voor een offerte op maat.

Tip: Je kunt de workshop of interactieve lezing uitbreiden met een lunch, high tea of een proeverij.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over deze workshop of wil je in contact komen voor het plannen ervan? Ik sta je graag te woord.

Schrijfzo / Marian Poort
Tel: 06 – 397 133 61
marian@schrijfzo.nl

Ervaringen van anderen

Workshop aanvragen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.