Schrijf & Dank

Lukt het jou om dankbaar te zijn? Eerlijk is eerlijk, mij niet altijd. Daarom is het mooi om erin te oefenen, wat de omstandigheden ook zijn.

Je gaat (h)eerlijk schrijven in een dagboek of dankdagboek. In Lucas 22:19 lees je dat Jezus dankt bij het avondmaal. Zelfs bij het laatste avondmaal met zijn discipelen sprak hij een dankgebed uit. Zijn omstandigheden waren niet ideaal, toch dankte hij. Doe je ook mee met oefenen in dankbaarheid? Ontdek schrijvend hoeveel er is om dankbaar voor te zijn en hoe je God kunt danken voor wie Hij voor je is.

Wat kun je verwachten

Deze workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Je schrijft in je eigen handschrift en er is ruimte om te oefenen met schrijven in je eigen woorden.

We schrijven bij dit bijbelvers:

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. Filippenzen 4: 6-7. NBV

Wat ga je doen

Je gaat aan de slag met leuke schrijfoefeningen. Je schrijft bijvoorbeeld een top 3 waar je deze dag dankbaar voor bent. Of je schrijft 1 minuut over wat jou aanspreekt uit de bijbeltekst, ook mooi om elkaar mee te inspireren. Lees terug wat je schrijft, vaak meer en creatiever dan je vooraf dacht. Bij deze workshop krijg je tips en inspiratie om een dankgebed te schrijven en voor je eigen stille tijd of eigen dagboektijd.

Voor wie is deze workshop geschikt

De workshop creatief schrijven is geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 12 jaar. Je kunt de workshop aanvragen voor groepen vanaf 6 personen. Voor deze workshop hoef je geen schrijfervaring of ideaal handschrift te hebben, het gaat om het plezier in het schrijven en oefenen in dankbaarheid. De workshop is geschikt als groepsactiviteit zoals, bezinningsactiviteit in uw gemeente of als inspiratie activiteit, workshop of schrijfochten met vereniging van de kerk of gemeente, vrouwen of studentenvereniging, inspiratieworkshop, stille tijd workshop, als workshop bij een christelijk evenement of activiteit christelijke boekwinkel. Informeer naar de mogelijkheden, voor aanvragen mail: marian@schrijfzo.nl

Duur 2,5 uur
Kosten +/- € 25,- p.p
Diverse subthema’s zoals high thea, chocolade, tapas
Je ontvangt bij de workshop een dagboek: een Bullet Journal

Wanneer vinden de workshops plaats?

Ervaringen van anderen

Wat een leuke workshop van Schrijfzo. Ik heb een prachtige, al vind ik het zelf, klembord gemaakt en heerlijk genoten van de chocoladeproeverij. Vooral die met karamel zeezout. Mijn persoonlijke favoriet. Dikke aanrader!

Marian

Meld je aan voor een workshop

Schrijfochtend Proef & Geniet

Proef & Geniet. De schrijfochtend Proef & Geniet is creatief schrijven in een dagboek, ontdekken hoe deze tekst tot je hart spreekt en welke woorden er bij jou passen. Schrijf mee in je eigen woorden in je eigen handschrift. Laat je inspireren en ontdek hoe creatief schrijven je ondersteunt in gebed en je persoonlijke geloof.

Schrijf & Dank

Je gaat aan de slag met creatieve schrijfoefeningen bij Filippenzen 4:6-7. Je schrijft in je eigen woorden en ontdekt hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. Waar ben jij dankbaar voor?

Schrijf je gebedsdagboek

Een gebedendagboek, dat is iets voor mij. Schrijf in je eigen woorden en laat je inspireren door de woorden uit de bijbel. Dank, schrijf, lees en luister. Schrijf je mee?