Workshop Schrijf je Psalm

Over deze workshop

In deze workshop gaan we schrijven bij de psalmen. Je schrijft in je eigen woorden eerst een stukje over uit je favoriete psalm. Dan ga je aan de slag met je eigen tekst, je schrijft bijvoorbeeld over iets waar je God dankbaar voor bent, je hoop en houvast, over Gods trouw in je leven of een gebed.

Deel met de andere deelnemers wat je schrijft en probeer verschillende stijlen en schrijftechnieken. Geen moeilijke taal, gewoon in je eigen woorden en met pen schrijvend in een dagboek of journal.

Wat kun je verwachten

Een workshop of schrijfochtend duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. We beginnen met het overschrijven van een psalmvers, daarna gaan we in stapjes schrijven bij deze tekst. Je mag in je eigen woorden bij schrijven of misschien wil je er juist een tekening bij pennen. De schrijfoefeningen zijn afwisselend en toegankelijk, zodat je zo kunt meedoen. Je schrijft bijvoorbeeld bij de vraag: Waar ben jij dankbaar voor vandaag? Daarna ga je aan de slag met het schrijven van je eigen psalm of tekst.

Wat ga je doen

Je gaat zelf schrijven in een dagboek, schrift of journal. Je gaat aan de slag met verschillende fineliners van bijvoorbeeld Micron PN pen, Uniball pennen, Stabilo fineliners of potloden. We beginnen met creatieve schrijfoefeningen in je eigen stijl, zodat je in je eigen woorden je psalm of tekst mag schrijven.

Verder kun je oefenen met creatieve schrijftechnieken: stempelen van een tekst, werken met sjablonen en gelatos, handletteren, moderne kalligrafie, brushpennen, stickers, stempels of labels. Je hebt ruimte om te tekenen, schrijven, knippen of plakken op zwart, wit of bruin papier in een nieuw dagboek. Tijdens de workshops kun je voorbeelden inzien of naschrijven en je eigen creaties maken.

Praktische informatie

Voor groepen vanaf 6 personen, geschikt als workshop, schrijfochtend, bedrijfsuitje of als activiteit voor je kerk of gemeente, vrouwenvereniging, bij een evenement, voor studenten, gebedsgroep, als workshop bij een retraite of als bezinningsactiviteit. Voor de workshop is geen uitgebreide schrijfervaring nodig.

ZOMERAANBIEDING:
Workshop Schrijf je Psalm inclusief nieuw dagboek en proeverij in Drachten. Deelname
30,- per persoon. De workshop gaat door bij 6 aanmeldingen, er is plaats voor maximaal 12 deelnemers per workshop.

Workshop zonder catering:
De prijs van de workshop inclusief nieuw dagboek of journal en materialen is 25,- per persoon. Voor groepen vanaf 10 personen kunnen we de workshop voordeliger aanbieden, we maken graag een voorstel op maat.

Optioneel:
1. Mini high tea of proeverij. Maak je workshop compleet met een heerlijke proeverij van verse brownies, koffie, thee, eigen gemaakte hapjes en een sapje. In Drachten kun je de proeverij bij de workshop reserveren voor een meerprijs 7,50 per persoon.

2. Uitgebreide high tea of lunch. Je kunt ervoor kiezen om een uitgebreide high tea of lunch bij te reserveren. We bezorgen de lunch of high tea in overleg op locatie voor een meerprijs 17,50 per persoon.

Voor workshops in Drachten berekenen wij geen reiskosten. Workshops buiten Drachten, dan zijn de reiskosten 0,30 per kilometer vanaf Drachten.

Voor groepen vanaf 6 personen, geschikt als workshop, schrijfochtend, bedrijfsuitje of als activiteit voor je kerk of gemeente, vrouwenvereniging, bij een evenement, voor studenten, gebedsgroep, als workshop bij een retraite of als bezinningsactiviteit. Voor de workshop is geen uitgebreide schrijfervaring nodig.

Wij zorgen voor de schrijfmaterialen, en de begeleiding van de workshop, de locatie en eventuele catering kunnen wij ook voor u verzorgen. We komen in overleg langs op je evenement, bij je organisatie, je bedrijf of in je gemeente om een workshop op locatie te verzorgen.

Tip: de workshop is heel leuk te combineren met met een high tea, tapas, smoothies of gezonde lunch. Wij helpen je graag met het organiseren of verzorgen van de catering, je kunt er ook voor kiezen om zelf een high tea, tapas of lunch te verzorgen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over deze workshop of wil je in contact komen voor het plannen ervan? Ik sta je graag te woord.

Schrijfzo / Marian Poort
Tel: 06 – 397 133 61
marian@schrijfzo.nl

Ervaringen van anderen

Workshop aanvragen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.